Blitting errors

Well, I finally figured out the problem with the SDL_LoadBMP(file) function,
the file has to end in an uppercase .BMP for me, otherwise it wont work.
Now, with all this is mind, I was all ready to see my image load up on the
screen when, lo and behold, it didn’t, again. I was just mainly copying the
example given in the documentation. Every time I get to SDL_SetColors() it
will have a Segmentation Error: SDL parachute deployed. So, I took that
out, and tried to blit it anyway, but I still can’t blit it because
"UpperBlit is passing a NULL value" whatever that means. Any ideas on how
to fix this?

‘Leo’_________________________________________________________________
Get a FREE online virus check for your PC here, from McAfee.
http://clinic.mcafee.com/clinic/ibuy/campaign.asp?cid=3963

it looks like the bitmap doesn’t get loaded.

check the return value of SDL_LoadBMP

Leo Dioxide wrote:> Well, I finally figured out the problem with the SDL_LoadBMP(file)

function, the file has to end in an uppercase .BMP for me, otherwise
it wont work. Now, with all this is mind, I was all ready to see my
image load up on the screen when, lo and behold, it didn’t, again. I
was just mainly copying the example given in the documentation. Every
time I get to SDL_SetColors() it will have a Segmentation Error: SDL
parachute deployed. So, I took that out, and tried to blit it anyway,
but I still can’t blit it because "UpperBlit is passing a NULL value"
whatever that means. Any ideas on how to fix this?

‘Leo’


Get a FREE online virus check for your PC here, from McAfee.
http://clinic.mcafee.com/clinic/ibuy/campaign.asp?cid=3963


SDL mailing list
SDL at libsdl.org
http://www.libsdl.org/mailman/listinfo/sdl