CVS and Stable Compilation issue on gcc 3.4.0


gcc -DPACKAGE_NAME="" -DPACKAGE_TARNAME="" -DPACKAGE_VERSION=""
-DPACKAGE
_STRING="" -DPACKAGE_BUGREPORT="" -DPACKAGE=“SDL”
-DVERSION=“1.2.8” -DST
DC_HEADERS=1 -DHAVE_SYS_TYPES_H=1 -DHAVE_SYS_STAT_H=1 -DHAVE_STDLIB_H=1
-DHAVE_S
TRING_H=1 -DHAVE_MEMORY_H=1 -DHAVE_STRINGS_H=1 -DHAVE_INTTYPES_H=1
-DHAVE_STDINT
_H=1 -DHAVE_UNISTD_H=1 -DHAVE_DLFCN_H=1 -DHAVE_ALLOCA_H=1
-DHAVE_ALLOCA=1 -I. -I
. -Wall -DENABLE_DUMMYVIDEO -DDISKAUD_SUPPORT -DUSE_DLOPEN -DUSE_ASMBLIT
-I./her
mes -I…/…/src/hermes -DOSS_SUPPORT -DALSA_SUPPORT
-DALSA_DYNAMIC=libasound.so.
2 -DESD_SUPPORT -DESD_DYNAMIC=libesd.so.0 -I/usr/X11R6/include
-DENABLE_X11 -DXT
HREADS -I./include -I./src/video -DXFREE86_VM -DXFREE86_VMGAMMA
-DXFREE86_DGAMOU
SE -DDEFAULT_DGAMOUSE -DXFREE86_XV -DHAVE_XINERAMA -Isrc/video
-DENABLE_DGA -DEN
ABLE_FBCON -DHAVE_OPENGL -DUSE_INPUT_EVENTS -D_REENTRANT
-DSDL_USE_PTHREADS -DHA
VE_SIGACTION -I…/…/include -I…/…/include/SDL -I…/…/src
-I…/…/src/main/li
nux -I…/…/src/audio -I…/…/src/video
-I…/…/src/video/XFree86/extensions -I.
./…/src/events -I…/…/src/joystick -I…/…/src/cdrom
-I…/…/src/thread -I…/.
./src/timer -I…/…/src/endian -I…/…/src/file -I…/…/src/thread -MT
SDL_mixer
_MMX.lo -MD -MP -MF .deps/SDL_mixer_MMX.Tpo -c SDL_mixer_MMX.c -fPIC
-DPIC -o .
libs/SDL_mixer_MMX.o
SDL_mixer_MMX.c: In function SDL_MixAudio_MMX_S16': SDL_mixer_MMX.c:16: error: PIC registerebx’ clobbered in asm' SDL_mixer_MMX.c: In functionSDL_MixAudio_MMX_S8’:
SDL_mixer_MMX.c:120: error: PIC register ebx' clobbered inasm’
make[3]: *** [SDL_mixer_MMX.lo] Error 1
make[3]: Leaving directory /home/pheldens/src/cvs/SDL12/src/audio' make[2]: *** [all-recursive] Error 1 make[2]: Leaving directory/home/pheldens/src/cvs/SDL12/src/audio’
make[1]: *** [all-recursive] Error 1
make[1]: Leaving directory `/home/pheldens/src/cvs/SDL12/src’
make: *** [all-recursive] Error 1


I’ve searched google on this problem and the alsalib project seems to
had the same kind of problem.
http://gcc.gnu.org/ml/gcc-help/2004-02/msg00079.html

Paul Heldens wrote:


[snip errors]


I’ve searched google on this problem and the alsalib project seems to
had the same kind of problem.
http://gcc.gnu.org/ml/gcc-help/2004-02/msg00079.html

Yes, a fix is underway but not before… hmmm… please give me one week :slight_smile:

Stephane

Thank you, it compiles flawlessly now.On Wed, 2004-05-05 at 20:35 +0200, Stephane Marchesin wrote:

Paul Heldens wrote:


[snip errors]


I’ve searched google on this problem and the alsalib project seems to
had the same kind of problem.
http://gcc.gnu.org/ml/gcc-help/2004-02/msg00079.html

Yes, a fix is underway but not before… hmmm… please give me one week :slight_smile: