SDL_image and Dev-C++

Hi,

I have just installed Dev-C++ under windows 2000 a couple of days ago.
SDL installation was easy and fine but I am desperate with SDL_image. Let me
mention quickly what I have done:

  1. I have grabbed SDL_image-devel-1.2.3-VC6.zip
  2. I have copied SDL_image.h to \include, SDL_image.lib to \lib and the
    four dll’s to
    system folder WINNT\System32 (SDL.dll is there, and it works)
  3. I have written -Dmain=SDL_main in the compiler options and
    -lmingw32 -lSDLmain -lSDL -lSDL_image -mwindows
    in the linker options (in Proyect options)
  4. I haven’t forgot the include #include <SDL/SDL_image.h>

It compiles nicely up to a linker error when I try to use IMG_Load:
undefined reference to IMG_Load

Please, can anybody tell me what am I doing wrong?
Thank you very much,

Fernando.

P.S. Just a short cross-thread comment: This Battle Chess was a really weak
and slow chess player (at least in the old version I knew).>

http://www.ellosnuncaloharian.com/imagenes/logos/juegos/battlechess.gif


Add photos to your messages with MSN 8. Get 2 months FREE*.
http://join.msn.com/?page=features/featuredemail

here’s a prebuilt library with header for sdl and sdl_image designed for
dev-cpp

http://www.bloodshed.net/dev/packages/sdl.html

Mark DillavouOn Thu, 2004-03-11 at 12:03, Abril Nieto wrote:

Hi,

I have just installed Dev-C++ under windows 2000 a couple of days ago.
SDL installation was easy and fine but I am desperate with SDL_image. Let me
mention quickly what I have done:

  1. I have grabbed SDL_image-devel-1.2.3-VC6.zip
  2. I have copied SDL_image.h to \include, SDL_image.lib to \lib and the
    four dll’s to
    system folder WINNT\System32 (SDL.dll is there, and it works)
  3. I have written -Dmain=SDL_main in the compiler options and
    -lmingw32 -lSDLmain -lSDL -lSDL_image -mwindows
    in the linker options (in Proyect options)
  4. I haven’t forgot the include #include <SDL/SDL_image.h>

It compiles nicely up to a linker error when I try to use IMG_Load:
undefined reference to IMG_Load

Please, can anybody tell me what am I doing wrong?
Thank you very much,

Fernando.

P.S. Just a short cross-thread comment: This Battle Chess was a really weak
and slow chess player (at least in the old version I knew).

http://www.ellosnuncaloharian.com/imagenes/logos/juegos/battlechess.gif


Add photos to your messages with MSN 8. Get 2 months FREE*.
http://join.msn.com/?page=features/featuredemail


SDL mailing list
SDL at libsdl.org
http://www.libsdl.org/mailman/listinfo/sdl