SDL2 Android red screen

Hi,

anyone here has ever seen a strange behaviour that on some devices (some
S3 for example with Android 4.1.x) your screen has something like a red
overlay? For my game this happens on some devices. But not on all.

I would be interested whether anyone here has seen this strange issue or
even better what the problem was (if you have found a solution).

I’m using the SDL renderer api for Android and I’m never ever setting
the color to red.

Thanks
Martin–

http://www.caveproductions.org
http://www.ufoai.org

It looks like a surface format problem to me, we are tracking it here:
https://bugzilla.libsdl.org/show_bug.cgi?id=2291

2013/12/18 Martin Gerhardy <martin.gerhardy at gmail.com>> Hi,

anyone here has ever seen a strange behaviour that on some devices (some
S3 for example with Android 4.1.x) your screen has something like a red
overlay? For my game this happens on some devices. But not on all.

I would be interested whether anyone here has seen this strange issue or
even better what the problem was (if you have found a solution).

I’m using the SDL renderer api for Android and I’m never ever setting the
color to red.

Thanks
Martin

http://www.caveproductions.org
http://www.ufoai.org


SDL mailing list
SDL at lists.libsdl.org
http://lists.libsdl.org/listinfo.cgi/sdl-libsdl.org


Gabriel.

What can I log to help here?

current desktop mode: 1280x720 at 0Hz (SDL_PIXELFORMAT_RGB565)

I’ll watch the ticket and added a few lines there.

Thanks a lot.from my log I have caught the pixelformat.

Am 18.12.2013 14:36, schrieb Gabriel Jacobo:

It looks like a surface format problem to me, we are tracking it here:
https://bugzilla.libsdl.org/show_bug.cgi?id=2291

2013/12/18 Martin Gerhardy <@Martin_Gerhardy>

Hi,

anyone here has ever seen a strange behaviour that on some devices (some
S3 for example with Android 4.1.x) your screen has something like a red
overlay? For my game this happens on some devices. But not on all.

I would be interested whether anyone here has seen this strange issue or
even better what the problem was (if you have found a solution).

I’m using the SDL renderer api for Android and I’m never ever setting the
color to red.

Thanks
Martin

http://www.caveproductions.org
http://www.ufoai.org


SDL mailing list
SDL at lists.libsdl.org
http://lists.libsdl.org/listinfo.cgi/sdl-libsdl.org


SDL mailing list
SDL at lists.libsdl.org
http://lists.libsdl.org/listinfo.cgi/sdl-libsdl.org

http://www.caveproductions.org
http://www.ufoai.org

I’m not sure whether I already replied to this mail - if I did, sorry
for double posting (sorry, it was a long day)

Is there any logging that I can provide to tackle the issue. This is a
quite serious issue for me, so please let me know which logs I should
add or can provide to help out. I will try to read the egl docs and read
the code to find obvious things, but as I don’t own a device where this
error occures it’s hard for me to fix the issue.

Regards
MartinAm 18.12.2013 14:36, schrieb Gabriel Jacobo:

It looks like a surface format problem to me, we are tracking it here:
https://bugzilla.libsdl.org/show_bug.cgi?id=2291

2013/12/18 Martin Gerhardy <@Martin_Gerhardy
mailto:Martin_Gerhardy>

Hi,

anyone here has ever seen a strange behaviour that on some devices
(some S3 for example with Android 4.1.x)  your screen has
something like a red overlay? For my game this happens on some
devices. But not on all.

I would be interested whether anyone here has seen this strange
issue or even better what the problem was (if you have found a
solution).

I'm using the SDL renderer api for Android and I'm never ever
setting the color to red.

Thanks
Martin

-- 
--

http://www.caveproductions.org
http://www.ufoai.org

_______________________________________________
SDL mailing list
SDL at lists.libsdl.org <mailto:SDL at lists.libsdl.org>
http://lists.libsdl.org/listinfo.cgi/sdl-libsdl.org


Gabriel.


SDL mailing list
SDL at lists.libsdl.org
http://lists.libsdl.org/listinfo.cgi/sdl-libsdl.org